dijous, 8 d’agost del 2013

GENT QUE TREBALLEN PELS ALTRES



Quan ens varen venir a veure els companys de bombers de Gelida la passada primavera per presentar-nos el projecte de bombers per Colòmbia, varem tenir clar des del primer moment que els Bombers d’Andorra hi havíem de col·laborar.

La motivació que ens va fer moure en un primer moment és molt senzilla:  Ells necessiten material professional de tot tipus pel seu projecte, i nosaltres tenim al magatzem caixes de material i vestimenta en  desús, caduc i/o obsolet que segurament mai més veurien la llum i el seu destí més tard o d’hora  seria un centre de tractament de residus...




Però, no !!! No podia ser aquesta la única motivació...  per lògica que fos...

Desprès de varis dies veient repetidament la tasca que realitzen des de la seva plataforma i repassant l’historial de cooperació ja realitzat des de l’any 2003, intentava  donar-li forma a la nostra participació, quan és despertaren en mi una sèrie de sensacions i sentiments sovint oblidats... malauradament.

Altruisme, generositat, solidaritat, compromís, vocació, humilitat, “companyerisme”, esforç i dedicació, son les propietats característiques que em transmeten les persones que apareixien en  cadascuna de les fotografies que il·lustren els documents que expliquen la tasca de Bombers x Colòmbia. 





Aquests trets identificatius, que hauríem de tenir totes les persones, però per sobre de tot, aquelles que  fem de bombers,  Son valors fàcils d’enumerar però difícils de mantenir i demostrar,  i més quan en el context actual, aquí discutim d’hores de treball, de guàrdies extres, d’assignació a un parc o un altre, de pressupost o de temes més tècnics com les propietats del  camió que adquirirem, o del pes de la nova eina de d’escarceració, allà... a Angostura, Entrerios, Sant Carlos o qualsevol altre municipi, estan esperant “como agua de mayo” qualsevol eina material o equipament que els hi faci més fàcil i segura la seva tasca i que els ajudi a protegir els seus bens i el més important.... a salvar vides!
Essencialment el que hauria de ser la preocupació de tots.


Com he dit anteriorment des del Cos de Bombers d’Andorra aportarem al projecte el nostre granet de sorra en forma de material divers, tal com ara “camilles”, fèrules immobilitzadores, material sanitari, vestimenta de Bomber i calçat entre d’altres, eines i material que degut a les normatives vigents o a causa de la frenètica i constant evolució a la que està immersa la nostra professió, han quedat en desús o s’han substituït i amb la nova vida útil que se’ls hi donarà donaran servei a poblacions i a multitud de persones.




Aquesta col·laboració, però ja ha donat els seus fruits....   Els integrants de Bombers x Colòmbia així com los Bomberos Voluntarios d’aquell magnífic país, ens han aportat als Bombers d’Andorra  un aspecte immaterial igual o tant  important: Una cura d’humilitat...
Aquesta donació  que fem als Bombers de Colòmbia més enllà del valor econòmic que pugui tenir  ens ha enriquit a tots, com a Cos de Bombers i com a persones.


En nom del Cos de Bombers d’Andorra, del seu Director, el Sr. Joan Carles Recasens, i en el meu propi, rebeu el nostre més sincer reconeixement i admiració per la gran tasca que realitzeu




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada