dilluns, 24 de juny del 2013

Els petards i la mare que els va parir...

Sóc home de tradicions, m'agraden, en gaudeixo i les transmeto als meus fills, les catalanes i sobretot les d'Andorra.

El que m'indigna i en conseqüència fa que estigui al punt d'avorrir la revetlla de Sant Joan, és amb el que s'està transformant la festa i els dies previs...

Més enllà dels actes organitzats pels comuns, associacions culturals i les festes de barri, que són molts i molt interessants, em molesta molt que una setmana abans hagi de començar a aguantar cada vespre els soroll de centenars de petards i coets manipulats una part d'ells per una colla de brètols amb la única intenció de trinxar tot tipus d'objecte i mobiliari urbà que se'ls posi davant...
 
 
Un altre aspecte de la treta de context d'aquesta festa, és el cost que té per les administracions comunals i per a molts particulars les destrosses que causen els incívics... Bancs (de seure) papereres, parquímetres, contenidors, ampolles, fanals, bústies... Hauríeu de veure com han quedat les bústies de les cases del camí de la Canadilla, trinxades !  No n'ha quedat cap d'aprofitable.
De fet Encamp, s'ha despertat amb un paisatge més propi del la plaça Taksim aquests passats dies,  que d'un poble del Pirineu.

I els pares dels menors?  Nens que no tenen més de 15 anys, circulant pel carrer amb artefactes pirotècnics més propis de la guerrilla o de la "kale borroka" que de la seva edat. Estic esgarrifat !  

Sincerament penso que algú ho hauria de regular i controlar, si la tradició marca que la revetlla de les fogueres, falles, coets i petards és la nit del 23 de juny, per que collons uns quants comencen la festa "abans" pertorbant l'amplia majoria de ciutadans?

Per no parlar dels pobres animals, sobre tot els gossos, bèsties que pateixen desconsoladament el soroll i sarramball dels coets i petards al llarg d'aquests dies, vivint sota una por i un estres que només li desitjo als que manipulen petards fora de temporada.

Visca Sant Joan! Però el St. Joan de quan jo era petit... Quatre petardets, coca i moscatell.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada