dilluns, 30 de juliol del 2012

EXPERTS, DIFAMADORS, MITJANS, XARXES I L'EMPORDÀ





Ara que ja han passat uns quants dies de l'incendi de l'Empordà i després de reflexionar-ho sobradament, em ve de gust donar el meu parer a nivell personal, sobre els diferents comentaris i opinions publicats en els mitjans digitals i en les xarxes socials.

D’una banda reafirmar el que molts ja sabem sobre les xarxes socials, aquestes tenen un "poder - efectes" brutals segons la meva opinió son una eina d’informació fantàstica, però també són una arma de doble fil...

D’altra banda comentar que la política de comunicació del cos de bombers els darrers 2 anys és, a diferencia d’altres departaments, bona, de total transparència i informant sempre que ens és possible a temps real de qualsevol esdeveniment o succés mitjançant les xarxes socials i atenent a tots els mitjans de comunicació.




Fruit d’això i tornant a l'incendi de l'Empordà, penso que aquells que em segueixen a mi personal ment o que son followers del twitter i FB de bombers d'Andorra, van estar correctament informats del que feia la delegació dels bombers andorrans en tant desgraciat succés.

El que em molesta i m’indigna, ( i els que em coneixeu o seguiu ja ho sabeu per que ho he manifestat en reiterades ocasions) és l’opinió d’alguns a les xarxes i sobretot a la versió digital del Diari d'Andorra.

Evidentment estic a favor de la llibertat d’expressió, només faltaria, però el que censuro enèrgicament, són les expressions d’opinions carregades de falsedats, insults i difamacions. 
I arribats aquest punt és quan em vinc a referir a tots aquells “experts i expertes sabelotodo  que van opinar al llarg dels dies en  que es publicaven notícies sobre el desastre. Anònims o no, (al menys algú encara signava els seus comentaris) la majoria amagats en l’anonimat van professar el seu odi en els missatges i opinions totalment descontextualitzades, plenes d’ignorància i maldat cap als bombers, el Govern o inclús la meva persona.


" Vull ser constructiu!!! " i per tal que els que desconeixen o ignorin ( que és normal) puguin opinar amb més coneixement de causa,  i en honor al bon nom del Cos de Bombers, i dels seus membres vull explicar i deixar molt clar el següent:

Quan es declara un incendi de les característiques que vam viure la setmana passada a l'Empordà, històricament els Bombers d'Andorra sempre hem ofert la nostra modesta col·laboració i en mesura de les nostres possibilitats, aquesta acció l’hem fet amb successos ocorreguts recentment  a Portugal, Galícia, Catalunya, Valencia i França.

A manca dels pertinents convenis de col·laboració, i resumidament per no avorriu-vos,  heu de saber que abans no "arrenca un camió" , s’ha de notificar a les autoritats nacionals i estrangeres l’oferiment d’ajuda, evidentment cal el vist i plau de les mateixes, el següent pas és establir el nombre de mitjans i efectius que podrem assignar a la missió, aquest fet ens fa replantejar tota la programació de guàrdies que es tenen establertes i reordenar la cobertura per al nostre país, que en tot cas és el més important, i un cop fet això cal preveure la logística ( € pel carburant, avituallament, assegurances per desplaçament etc...) es tracta de que anem a ajudar i no a causar més problemes per la falta d’autonomia.

A diferencia dels cossos de seguretat d’altres països nosaltres un cop arribats al sinistre i amb una missió encomanada, treballem tot el temps que faci falta sense mirar el rellotge o si fa més de 20 hores seguides que ho estem fent.


Cap, absolutament cap dels efectius desplaçats en missions a fora de les nostres fronteres, pregunta si s'he li pagaran les hores i manifesta condicionants. Tots ho fan amb una vocació de servei admirable i amb unes ganes d’ajudar immesurables. Inclús algun efectiu ha d’avançar diners de la seva butxaca per poder marxar (àpats, carburant, telèfon)

Per tant quan llegeixo segons quins comentaris en "bull la sang"...

Es cert que se’ls compensarà per la feina feta ja sigui amb hores, amb recuperables o amb algun canvi de les guàrdies  que ja tenien establertes tal com marca la legislació vigent.
Però el que és més cert,  es que tots els homes que s’hi van desplaçar ho van fer manifestant la seva voluntat d’anar a pencar  des del primer minut en que es va llançar la crida, sabent quant marxaven però no quan tornarien, deixant les seves famílies, en els seus dies de descans o de vacances i conscients que anàvem a un GIF, " Gran Incendi Forestal", i aquesta és l'única motivació que els va fer moure, cap més.

Doncs titllar-los d’oportunistes, dropos, "pesseters", interessats etc... Que voleu que us digui... M’entristeixo al llegir-ho ....


Abans d’acabar el meu escrit recordo als que, barregen "naps i cols", als que opinen en un mitjà afirmant barbaritats i als que conscient o inconscientment manifesten irregularitats en el si del Cos de Bombers que, un bomber a Andorra treballa sota el que estableix la Secretaria d'Estat de Funció Pública, per tant el M.I.Govern, i a tots aquells que escriviu i penseu  el contrari, us animo a usar els canals dissenyats per aquests efectes, i ho denuncieu a Govern o directament a la Batllia, que son, en tot cas, els estaments que decidiran si el que es fa al Cos de Bombers és legal o no,  no és el fòrum del Diari d'Andorra  ni les xarxes qui ho decidirà

Resumint...  Els escrits i opinions que és manifesten( bones i dolentes) només diuen molt de la persona que ho escriu... que deu pensar: "difama que alguna cosa queda..."



4 comentaris:

  1. Jo he estat fora durant els dies de l'incendi. M'he perdut la polemica que expliques. En tot cas trobo molt bé que els bombers d'Andorra col.laborin en casos com el que comentes. Encara que no mes sigui "per agafar experiencia" ja es positiu. Afortunadament aqui no hem tingut cap incendi greu (que jo sapiga) tot i estar envoltats de muntanyes. Suposo que el vostre "savoir faire" tindrá alguna cosa a veure. Entenc que en cas de patir un desastre similar tindriem la reciprocitat dels bombers espanyols, per tant trobo molt bé el fet d'oferir la nostra col.laboració.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Completament d'acord amb tot l'escrit.

    ResponElimina
  3. Les persones semblan no estar contestes amb res i es millor criticar sense cap mena d'informació del que diuen que perdre dos minuts en pensar el pq de les coses, definitivament gent que esta carregada de dolenteria i no te millor a fer que vendre fum als demes, opinions que en definitva no serveixen per res més que per alimentar ments retrogrades. Felicitacions a tots els bombers que fan una feina tan bona dia a dia

    ResponElimina